Pitanja i odgovori

Koliko dugo smijem koristiti Harkontroll Man tretman za rast kose?

Zdrava kosa prosječno naraste 1 cm mjesečno, sporije pri vrhu čela. Za optimalne rezultate preporučujemo primjenu kompletne linije proizvoda tijekom 12 tjedana.

Imaju li Hårkontroll Man proizvodi nuspojave prilikom primjene?

Da, ako imate osjetljivo vlasište ili ste alergični na neki od sastojaka izbjegavajte korištenje proizvoda.

Hoće li mi se pojačati rast dlaka na ostatku tijela?

Ne, aktivni sastojci potiču rast samo dlaka na vlasištu. Dlake na tijelu različitog su podrijetla i na njihov rast Hårkontroll ne utječe.

Što je RootPrep®?

RootPrep® je patentirani i klinički djelotvoran sastojak koji sadrži ekstrakte ariša, zelenog čaja, alfa alfe, žutog kokotca, ružmarina i hmelja. Ovaj sastojak pokazao je odličan učinak na smanjenje opadanja kose, a primjenom proizvoda koji ga sadrže kosa postaje jača i snažnija. Nalazimo ga u Hårkontroll Man šamponu za jačanje kose i u Hårkontroll Man serumu za intenzivni rast.

Hoće li Hårkontroll Man tretman za rast kose učinkovito djelovati kod svih osoba koji ga koriste?

Ne, korijen kose mora biti živ kako bi tretman djelovao. Ako je korijen mrtav, tretman neće pomoći, ali ukoliko se radi o korijenu kose koji je u fazi mirovanja, tada će pomoći pri njegovoj aktivaciji. Unosom potrebnih nutrijenata za rast kose stvorit će se optimalni uvjeti za jaču i puniju kosu.

Kako djeluje Hårkontroll Man tretman za rast kose?

Hårkontroll Man jedinstveni je tretman za rast kose u 3 koraka. Korijen kose crpi potrebnu hranu iz krvožilnog sustava. Kako bi kosa ostala zdrava, bogata i puna sjaja, važno je primjereno nahraniti korijen kose. Hårkontroll Man sadrži vitamin, minerale i dodatnu dozu biotina. No, najvažnije Hårkontroll Man Boost sadrži patentirani keratin Cynatine®HNS velike bioraspoloživosti. Keratin je glavni sastojak kose i noktiju, to je protein koji sadrži visok udio aminokiseline cistein (prirodni rezervoar sumpora).

Kenatin Cynatine® HNS veže se na prirodni keratin u korijenu kose i osigurava korijenu kose optimalne uvjete za rast. Hårkontroll Man šampon za jačanje kose dubinski čisti vlasište i korijen kose izvana, tako da Hårkontroll Man serum za intenzivni rast može prodrijeti u korijen kose i pospješiti njezin bolji rast.

Raste li kosa cijelo vrijeme?

Ne, životni ciklus kose ima nekoliko faza. Anagena faza (faza rasta) traje 2-8 godina. U toj fazi, stanice se dijele u korijenu dlake. Folikul dlake dobiva potrebne nutrijente i raste u dublje slojeve kože. Duljina kose određuje se u ovoj fazi.

Katagena faza je faza obnavljanja i traje 2 do 4 tjedna. Folikul dlake smanjuje se na otprilike šestinu svoje standardne veličine, prestaje rasti, a korijen ga na kraju tjera prema gore i dlaka opada.

Telogena faza ili faza mirovanja traje 2-4 mjeseca. Kosa u ovoj fazi ne raste, ali i dalje je u kontaktu s folikulom dlake kada se korijen odmori. 10-15% svih dlaka kose je u toj fazi. Fazom mirovanja životni ciklus kose završava, a kosa ponovno ulazi u fazu rasta i ciklus se ponavlja.

Što podrazumijeva opadanje kose?

Normalno gubimo oko 100 dlaka kose dnevno i to nije razlog za brigu. Ukoliko je opadanje kose pojačano kroz duži period, govorimo o problemu opadanja kose. Puno je čimbenika koji uzrokuju opadanje (problemi sa štitnjačom, kronični stres, primjena lijekova, infekcije). Ako ste zabrinuti i primjećujete pojačano opadanje kose, javite se svom liječniku kako biste pronašli uzrok.