O fazama rasta i gubitka kose

Gubitak kose u ranoj dobi može utjecati na samopouzdanje budući da kosu smatramo važnim dijelom našeg identiteta. No, pravilnom prehranom i njegom kose stvaraju se optimalni uvjeti za zdravu i lijepu kosu.  U ovom blogu saznat ćete više o fazama rasta kose i razlozima zašto je kosa kod muškaraca tanka odnosno zašto opada.

 

Dokazano je da je djelovanje keratina pomaže kod rasta kose. Keratin je protein bogat sumporom i čini temelj rasta kose.  Čini kosu snažnom i daje joj prirodni karakter. Svaka dlaka kose sastavljena je od 90% keratina. Stoga, nije ni čudo da nedostatak keratina čini kosu slabijom, manje sjajnom i elastičnom. I ne samo to – folikuli gube sposobnost rasta što se kod muškaraca manifestira pojavom zalizaka.

 

Pružite kosi pravi protein

S pravim dodacima prehrani možete pomoći kosi da vrati snagu i gustoću. Važno je odabrati keratin koji ima sposobnost vezanja za prirodni keratin u kosi. Cynatine® HNS je patentirani i kliničko dokazano djelotvorni keratin koji se nalazi u Hårkontroll Man Boost dodatku prehrani. Jedinstven je zbog svoje velike bioraspoloživosti, a ima i sposobnost vezanja za keratin u folikulu, pružajući time snagu i elastičnost kosi.

 

Opadanje kose smanjeno za 50%

Pri odabiru dodatka prehrani ključno je da isti bude učinkovit. Studije pokazuju da Hårkontroll dodaci prehrani potiču rast kose, a  uz patentirani keratin Cynatine®HNS opadanje kose bit će smanjeno za čak  50% u razdoblju od 3 mjeseca. To znači nekoliko stotina dlaka kose tjedno, preko tisuću tijekom mjesec dana odnosno preko 10 tisuća novih vlasi koje su aktivnije, jače, većeg volumena i elastičnosti u 3 mjeseca primjene.

 

Više folikula dlake u fazi rasta

Još jedna važna značajka keratina Cynatine® HNS je i 10% veći broj folikula dlaka kose u fazi aktivnog rasta. To je rezultat djelovanja patentiranog keratina koji smanjuje broj folikula koji miruju tj. trenutno ne rastu. Uzimajući u obzir da prosječna osoba ima nešto više od 100 tisuća dlaka kose, značajna je razlika uz primjenu ovog keratina. Pojava zalizaka prvi je znak pasivnih folikula, pa je učinak na tom području itekako vidljiv,

 

Snažnija kosa

Snaga kose određuje lomljivost i elastičnost kose. Studije pokazuju da Cynatine® HNS jača svaku pojedinačnu vlas kose u prosjeku za 6%. Upravo ta dodatna snaga čini kosu postojanijom i omogućuje vam lakše stiliziranje.

 

Hårkontroll Man Boost dodatak prehrani dio je jedinstvenog tretmana u 3 koraka za rast kose.

 

Harkontroll MAN boost

 

Dvije znanstvene studije pokazuju da liječenje daje:

  • povećanje rasta kose već nakon 10 dana primjene
  • 50% smanjeno opadanje kose
  • Povećanje trajnosti svake vlasi kose
  • Više folikula kose u aktivnoj fazi rasta umjesto u fazi mirovanja
  • Snažniju kosu

Kada odaberete Hårkontroll Man jedinstveni tretman za rast kose, dobit ćete znanstveno dokumentirani tretman koji uistinu jača kosu i potiče njen rast.