Pitanja i odgovori

Mogu li koristiti Hårkontroll proizvode u trudnoći i prilikom dojenja?

Možete koristiti Hårkontroll Original u trudnoći i prilikom dojenja, no s Hårkontroll Boostom možete pričekati. Upamtite da o svakom korištenju dodataka prehrani u trudnoći obavijestite svoju primalju.

Koliko dugo bi trebala koristiti Hårkontroll?

Zdrava kosa mjesečno naraste 1 cm u dužini, sporije duž linije kose. Mi predlažemo da započnete koristiti Hårkontroll Boost s keratinom koji osnažuje kosu, bar kroz 3 mjeseca, za optimalne rezultate. Nakon njega predlažemo da krenete s Hårkontroll Orginal koji možete koristiti na dnevnoj bazi kroz duži period, kako bi kosi osigurali paletu hranjivih nutritivnih sastojaka za kvalitetu i zdravlje. Naravno, vi možete nastaviti koristiti Hårkontroll Boost ako želite.

Izaziva li Hårkontroll nuspojave?

Da, ako ste osjetljivi na bilo koji sastojak koji se nalazi u Hårkontroll proizvodima.

Koje je podrijetlo keratina iz Hårkontroll Boosta?

To je bioraspoloživ keratin koji se naziva Cynatine® HNS a izvor mu je ovčja vuna. Patentirana molekula keratina veže se za naš prirodna keratin u vlasi te našu kosu čini jačom i otpornijom.

Sadrži li Hårkontroll laktozu ili gluten u svojim proizvodima?

Ne, Hårkontroll ne sadrži laktozu niti gluten.

Kako djeluje Hårkontroll?

Korijen naše kose hrani se direktno iz našeg krvotoka, zato je vrlo bitno imati zdrav nutritivni status, kako bi krv imala prave alate za izgradnju jake kose i noktiju. Nikada nije slučaj da manjak jednog nutrijenta uzrokuje opadanje kose i lošu kvalitetu noktiju. Vitamini i minerali djeluju zajedno u sinergiji kako bi ispunili različite funkcije. Hårkontroll Original sadrži različite hranjive sastojke koji djeluju sinergistički, biotin, selen i cink koji pridonose zdravom rastu kose i zdravlju kose, te proso i babus bogat silicijem.

Hårkontroll Boost sadrži vitamine, minerale i dodatnu dozu biotina za razdoblja kada je kosi potrebna dodatna njega. Ali najvažnije je da Hårkontroll Boost sadrži patentirani i visoko bioraspoloživi keratin Cynatine®HNS. Keratin je glavna komponenta u kosi i noktima, protein koji ima najveći sadržaj aminokiseline cisteina, prirodnog rezervoara sumpora.

Raste li kosa cijelo vrijeme?

Ne, životni ciklus kose ima različite faze.

Anagena faza traje 2 do 8 godina. U ovoj fazi stanice se dijele u korijenu dlake i proizvode površinu kose. Folikul dlake raste u dubljim slojevima kože radi prehrane. Duljina kose također se određuje duljinom ove faze.

Katagena faza znači obnavljanje kose i traje 2 do 4 tjedna. Folikul dlake smanjuje se na otprilike šestinu svoje normalne veličine, prestaje rasti, a korijen ga na kraju gura prema gore i on otpada.

Telogena faza naziva se i fazom mirovanja i traje 2 do 4 mjeseca. Kosa u ovoj fazi ne raste, ali ostaje u kontaktu s folikulom dlake kada je korijen u fazi mirovanaj. Oko 10-15% svih dlaka je u telogenoj fazi. S ovom fazom završava ciklus, a kosa iznova prelazi u fazu anagena.

Kako trudnoća i dojenje utječu na rast i kvalitetu kose?

Tijekom trudnoće razina estrogena se jako povećava, a kosa često postaje gušća i sjajnija. Nakon poroda, razina estrogena pada i folikuli dlake ulaze u fazu mirovanja, što dovodi do povećanog gubitka kose neko vrijeme. Obično nema mjesta brizi. Tijekom dojenja može biti korisno unositi kvalitetne nutrijente, jer je tijelo izloženo velikom stresu i potrebna mu je veća prehrana.

Kako menopauza utječe na rast i kvalitetu kose?

Tijekom menopauze mijenja se ravnoteža između estrogena i testosterona, što utječe na kvalitetu i rast kose. Sa starenjem, broj vlasi na glavi također se smanjuje, jer faza rasta postaje kraća, a faza mirovanja dulja. To znači da kosa ne može rasti toliko dugo kao prije. Niža razina estrogena također utječe na rast i kvalitetu kose, ona postaje tanja i lomljivija. Pomoć  za jačanje kose je Hårkontroll Boost.

Koji su uzroci opadanja kose?

Obično gubimo oko 100 vlasi dnevno, što nije zabrinjavajuće. Ako gubite više vlasi dnevno dulje vrijeme, to se definira kao gubitak kose. Puno je uzroka gubitka kose, poput problema sa štitnjačom, dugotrajnog stresa, lijekova ili infekcija. Ako ste zabrinuti, potražite pomoć liječnika kako biste saznali osnovne uzroke.

Koji vanjski čimbenici utječu na kvalitetu kose?

Previše pranja, četkanja, bojanja, kemijskog izbjeljivanja, sunčanja i kupanja, jaka toplina uređaja za oblikovanje kose mogu utjecati na kvalitetu i oslabiti kosu. Ostavite kosu da se povremeno odmori i dodatno pazite na kosu koristeći hidratantne maske kada je kosa suha i lomljiva. Obavezno koristite proizvode za oblikovanje kose za zaštitu od topline kada kosu želite izravnati ili sušiti fenom i zaštitite kosu od jakog sunca tijekom ljeta.