Pitanja i odgovori

Linija proizvoda za muškarce

Koliko dugo smijem koristiti Harkontroll Man tretman za rast kose?

Zdrava kosa prosječno naraste 1 cm mjesečno, sporije pri vrhu čela. Za optimalne rezultate preporučujemo primjenu kompletne linije proizvoda tijekom 12 tjedana.

Imaju li Hårkontroll Man proizvodi nuspojave prilikom primjene?

Da, ako imate osjetljivo vlasište ili ste alergični na neki od sastojaka izbjegavajte korištenje proizvoda.

Hoće li mi se pojačati rast dlaka na ostatku tijela?

Ne, aktivni sastojci potiču rast samo dlaka na vlasištu. Dlake na tijelu različitog su podrijetla i na njihov rast Hårkontroll ne utječe.

Što je RootPrep®?

RootPrep® je patentirani i klinički djelotvoran sastojak koji sadrži ekstrakte ariša, zelenog čaja, alfa alfe, žutog kokotca, ružmarina i hmelja. Ovaj sastojak pokazao je odličan učinak na smanjenje opadanja kose, a primjenom proizvoda koji ga sadrže kosa postaje jača i snažnija. Nalazimo ga u Hårkontroll Man šamponu za jačanje kose i u Hårkontroll Man serumu za intenzivni rast.

Hoće li Hårkontroll Man tretman za rast kose učinkovito djelovati kod svih osoba koji ga koriste?

Ne, korijen kose mora biti živ kako bi tretman djelovao. Ako je korijen mrtav, tretman neće pomoći, ali ukoliko se radi o korijenu kose koji je u fazi mirovanja, tada će pomoći pri njegovoj aktivaciji. Unosom potrebnih nutrijenata za rast kose stvorit će se optimalni uvjeti za jaču i puniju kosu.

Kako djeluje Hårkontroll Man tretman za rast kose?

Hårkontroll Man jedinstveni je tretman za rast kose u 3 koraka. Korijen kose crpi potrebnu hranu iz krvožilnog sustava. Kako bi kosa ostala zdrava, bogata i puna sjaja, važno je primjereno nahraniti korijen kose. Hårkontroll Man sadrži vitamin, minerale i dodatnu dozu biotina. No, najvažnije Hårkontroll Man Boost sadrži patentirani keratin Cynatine®HNS velike bioraspoloživosti. Keratin je glavni sastojak kose i noktiju, to je protein koji sadrži visok udio aminokiseline cistein (prirodni rezervoar sumpora).

Kenatin Cynatine® HNS veže se na prirodni keratin u korijenu kose i osigurava korijenu kose optimalne uvjete za rast. Hårkontroll Man šampon za jačanje kose dubinski čisti vlasište i korijen kose izvana, tako da Hårkontroll Man serum za intenzivni rast može prodrijeti u korijen kose i pospješiti njezin bolji rast.

Raste li kosa cijelo vrijeme?

Ne, životni ciklus kose ima nekoliko faza. Anagena faza (faza rasta) traje 2-8 godina. U toj fazi, stanice se dijele u korijenu dlake. Folikul dlake dobiva potrebne nutrijente i raste u dublje slojeve kože. Duljina kose određuje se u ovoj fazi.

Katagena faza je faza obnavljanja i traje 2 do 4 tjedna. Folikul dlake smanjuje se na otprilike šestinu svoje standardne veličine, prestaje rasti, a korijen ga na kraju tjera prema gore i dlaka opada.

Telogena faza ili faza mirovanja traje 2-4 mjeseca. Kosa u ovoj fazi ne raste, ali i dalje je u kontaktu s folikulom dlake kada se korijen odmori. 10-15% svih dlaka kose je u toj fazi. Fazom mirovanja životni ciklus kose završava, a kosa ponovno ulazi u fazu rasta i ciklus se ponavlja.

Što podrazumijeva opadanje kose?

Normalno gubimo oko 100 dlaka kose dnevno i to nije razlog za brigu. Ukoliko je opadanje kose pojačano kroz duži period, govorimo o problemu opadanja kose. Puno je čimbenika koji uzrokuju opadanje (problemi sa štitnjačom, kronični stres, primjena lijekova, infekcije). Ako ste zabrinuti i primjećujete pojačano opadanje kose, javite se svom liječniku kako biste pronašli uzrok.

Linija proizvoda za žene

Mogu li koristiti Hårkontroll proizvode u trudnoći i prilikom dojenja?

Možete koristiti Hårkontroll Original u trudnoći i prilikom dojenja, no s Hårkontroll Boostom možete pričekati. Upamtite da o svakom korištenju dodataka prehrani u trudnoći obavijestite svoju primalju.

Koliko dugo bi trebala koristiti Hårkontroll?

Zdrava kosa mjesečno naraste 1 cm u dužini, sporije duž linije kose. Mi predlažemo da započnete koristiti Hårkontroll Boost s keratinom koji osnažuje kosu, bar kroz 3 mjeseca, za optimalne rezultate. Nakon njega predlažemo da krenete s Hårkontroll Orginal koji možete koristiti na dnevnoj bazi kroz duži period, kako bi kosi osigurali paletu hranjivih nutritivnih sastojaka za kvalitetu i zdravlje. Naravno, vi možete nastaviti koristiti Hårkontroll Boost ako želite.

Izaziva li Hårkontroll nuspojave?

Da, ako ste osjetljivi na bilo koji sastojak koji se nalazi u Hårkontroll proizvodima.

Koje je podrijetlo keratina iz Hårkontroll Boosta?

To je bioraspoloživ keratin koji se naziva Cynatine® HNS a izvor mu je ovčja vuna. Patentirana molekula keratina veže se za naš prirodna keratin u vlasi te našu kosu čini jačom i otpornijom.

Sadrži li Hårkontroll laktozu ili gluten u svojim proizvodima?

Ne, Hårkontroll ne sadrži laktozu niti gluten.

Kako djeluje Hårkontroll?

Korijen naše kose hrani se direktno iz našeg krvotoka, zato je vrlo bitno imati zdrav nutritivni status, kako bi krv imala prave alate za izgradnju jake kose i noktiju. Nikada nije slučaj da manjak jednog nutrijenta uzrokuje opadanje kose i lošu kvalitetu noktiju. Vitamini i minerali djeluju zajedno u sinergiji kako bi ispunili različite funkcije. Hårkontroll Original sadrži različite hranjive sastojke koji djeluju sinergistički, biotin, selen i cink koji pridonose zdravom rastu kose i zdravlju kose, te proso i babus bogat silicijem.

Hårkontroll Boost sadrži vitamine, minerale i dodatnu dozu biotina za razdoblja kada je kosi potrebna dodatna njega. Ali najvažnije je da Hårkontroll Boost sadrži patentirani i visoko bioraspoloživi keratin Cynatine®HNS. Keratin je glavna komponenta u kosi i noktima, protein koji ima najveći sadržaj aminokiseline cisteina, prirodnog rezervoara sumpora.

Raste li kosa cijelo vrijeme?

Ne, životni ciklus kose ima različite faze.

Anagena faza traje 2 do 8 godina. U ovoj fazi stanice se dijele u korijenu dlake i proizvode površinu kose. Folikul dlake raste u dubljim slojevima kože radi prehrane. Duljina kose također se određuje duljinom ove faze.

Katagena faza znači obnavljanje kose i traje 2 do 4 tjedna. Folikul dlake smanjuje se na otprilike šestinu svoje normalne veličine, prestaje rasti, a korijen ga na kraju gura prema gore i on otpada.

Telogena faza naziva se i fazom mirovanja i traje 2 do 4 mjeseca. Kosa u ovoj fazi ne raste, ali ostaje u kontaktu s folikulom dlake kada je korijen u fazi mirovanaj. Oko 10-15% svih dlaka je u telogenoj fazi. S ovom fazom završava ciklus, a kosa iznova prelazi u fazu anagena.

Kako trudnoća i dojenje utječu na rast i kvalitetu kose?

Tijekom trudnoće razina estrogena se jako povećava, a kosa često postaje gušća i sjajnija. Nakon poroda, razina estrogena pada i folikuli dlake ulaze u fazu mirovanja, što dovodi do povećanog gubitka kose neko vrijeme. Obično nema mjesta brizi. Tijekom dojenja može biti korisno unositi kvalitetne nutrijente, jer je tijelo izloženo velikom stresu i potrebna mu je veća prehrana.

Kako menopauza utječe na rast i kvalitetu kose?

Tijekom menopauze mijenja se ravnoteža između estrogena i testosterona, što utječe na kvalitetu i rast kose. Sa starenjem, broj vlasi na glavi također se smanjuje, jer faza rasta postaje kraća, a faza mirovanja dulja. To znači da kosa ne može rasti toliko dugo kao prije. Niža razina estrogena također utječe na rast i kvalitetu kose, ona postaje tanja i lomljivija. Pomoć  za jačanje kose je Hårkontroll Boost.

Koji su uzroci opadanja kose?

Obično gubimo oko 100 vlasi dnevno, što nije zabrinjavajuće. Ako gubite više vlasi dnevno dulje vrijeme, to se definira kao gubitak kose. Puno je uzroka gubitka kose, poput problema sa štitnjačom, dugotrajnog stresa, lijekova ili infekcija. Ako ste zabrinuti, potražite pomoć liječnika kako biste saznali osnovne uzroke.

Koji vanjski čimbenici utječu na kvalitetu kose?

Previše pranja, četkanja, bojanja, kemijskog izbjeljivanja, sunčanja i kupanja, jaka toplina uređaja za oblikovanje kose mogu utjecati na kvalitetu i oslabiti kosu. Ostavite kosu da se povremeno odmori i dodatno pazite na kosu koristeći hidratantne maske kada je kosa suha i lomljiva. Obavezno koristite proizvode za oblikovanje kose za zaštitu od topline kada kosu želite izravnati ili sušiti fenom i zaštitite kosu od jakog sunca tijekom ljeta.