Udahnite život uspavanoj kosi!

Harkontroll MAN

Naša kosa prolazi kroz 3 faze rasta – faza rasta, faza prijelaza i faza mirovanja. Kako starimo, sve više folikula kose duže će ostajati u fazi mirovanja, odnosno u fazi kada kosa ne raste. Uočava se da se linija kose povlači, a kosa postaje rjeđa. No, pravilnom terapijom moguće je potaknuti folikule kose da ostanu aktivni.

Ulaskom dječaka u pubertet, rast kose i dlaka se povećava. Najuočljivije to vidimo na kosi i bradi gdje se rast ubrzava. Uzrok je povećana proizvodnja testosterona, a pretvorbom testosterona u steroid DHT potiče se rast kose. Međutim, isti steroid kod nekih osoba može imati suprotan učinak nakon puberteta – folikula kose se smanjuje i brže ulazi u fazu mirovanja da bi na kraju izgubila sposobnost stvaranja nove kose.

 

Rast se može aktivirati

Gubitak kose često se smatra nasljednim faktorom. No, nije kod svih muškaraca isti uzrok. Folikul kose može postati pasivna s vremenom. Kako starimo, folikul dlake ostaje u fazi mirovanja dulje vrijeme. Međutim, studije pokazuju kako ju je moguće aktivirati i potaknuti iz faze mirovanja u fazu rasta.

 

Više folikula u aktivnoj fazi

Tijekom faze mirovanja kosa opada i to prosječno 50-100 dlaka dnevno. Međutim, samo 10% folikula je u fazi mirovanja, dok je preostalih 90% aktivno. Upravo tu ravnotežu potrebno je održavati, kako bismo izbjegli da više folikula bude u stanju mirovanja odnosno da održavamo 90% aktivnih.

Udahnite život uspavanoj kosi!

Ključno je djelovanje iznutra

Folikul dlake nutrijente dobiva iz krvi. Postoje specifične hranjive tvari koje su izuzetno važne prilikom aktivacije folikula dlake iz kojih potom raste jaka i čvrsta kosa. Sam rast postiže se diobom stanica, a ”gorivo” je u ovom procesu , između ostalog, bakar i cink, ključni elementi za razvoj folikula dlake. Biotin, niacin i pantotenska kiselina također pripradaju vitalnim nutrijentima, pri čemu se biotin smatra izuzetno važnim za rast kose kod muškaraca,

No, vodeću ulogu ima keratin.

 

Patentirani keratin

Keratin je protein koji nalazimo u cijelom tijelu, a ima fundamentalno važnu ulogu u strukturi kose, kože i noktiju. Posebno razvijeni i patentirani, Cynatine®HNS nalazi se u Hårkontroll MAN boost tabletama. Velike je bioraspoloživosti tako da ga i tijelo i folikul dlake lako apsorbiraju.

 

Dubinsko čišćenje

Rast kose može se usporiti i činjenicom da su folikuli dlake blokirani masnoćom, ostacima kože i nečistoća. Šampon za jačanje kose dubinski čisti i sadrži ekstrakt RootPrep ™ koji čisti gornji dio korijena kose dok istovremeno potiče mikrocirkulaciju vlasišta. Na taj način doprinosi elastičnosti, volumenu te snazi rastuće kose.

 

Jedinstveni tretman u 3 koraka

Folikul dlake koji sadrži sve potrebne hranjive sastojke, a kombinira se s dubinskim čišćenjem i učinkovitom stimulacijom vlasišta ima znatno bolje preduvjete za rast i jačanje. Studije pokazuju da jedinstveni tretman u 3 koraka može smanjiti gubitak kose svakodnevnom primjenom kroz 3 mjeseca.

 

Hårkontroll MAN tretman za rast kose

Studije koje objektivno mjere učinak tretmana jedina su pouzdana metoda za utvrđivanje djelotvornosti proizvoda. Provedene su 2 studije, a rezultati su sljedeći: 

  • 50% smanjeno opadanje kose
  • Povećana elastičnost
  • Više folikula dlake u fazi aktivnog rasta umjesto u fazi mirovanja
  • Aktiviran rast kose već nakon 10 dana primjene
  • Jača i snažnija kosa
  • Hårkontroll MAN tretman za rast kose jača kosu, pospješuje njezin rast te sprječava starenje kose