Sezonsko opadanje kose

Sezonsko opadanje kose na jesen

Kad dođe prijelazno doba godine kao što je jesen, posebno primijetimo na kosi njezino sezonsko opadanje.

Nije neobično ako nam tijekom dana ispadne 50 do 100 vlasi, no ako ispadne više od navedenog broja, potrebno je poduzeti određene korake kako ne bismo primijetili previše ispalih vlasi na četki, u kadi ili na jastučnici te kako nam ne bi bilo neugodno primijetili razmake na tjemenu kad nam kosa bude u repu.

Što sve utječe na sezonsko opadanje kose

Ljeti kosa nešto brže raste pod utjecajem topline. U ljetnom periodu godine kosa brže raste u svrhu zaštite vlasišta od sunca pa kako kreće hladniji period godine u jesen tako se i rast smanjuje, a počinje period opadanja.

Na opadanje kose utječe i prehrana. Kad se hranimo uravnoteženo, to će se vidjeti na našoj kosi koja će nam uzvratiti snagom i sjajem. Korijen kose svoju hranu crpi iz krvožilnog sustava.

Treba znati kako je kosa dio tijela koji zadnji dobiva potrebne nutrijente. Ako se uz to hranite neuravnoteženo, potrebno je unijeti u prehranu dodatak prehrani koji će pridonijeti rastu, snazi i sjaju kose.

Kako izbjeći sezonsko opadanje kose?

Za početak svakako se probajte što manje izlagati stresu te jesti zdravo i kvalitetno.

Za dodatan rast i sprečavanje opadanja kose, odaberite Hårkontroll Boost koji sadrži patentirani sastojak keratin Cynatine® HNS čija je sposobnost oporavak oštećene kose, a znamo kako je ljeti oštećenje kose gotovo neizbježno.

Na ovom patentiranom sastojku provedena je studija čiji su rezultati nakon 90 dana uzimanja Hårkontroll Boosta kod ispitanih pokazali rezultate manjeg opadanja kose te njezine veće snage.

Ispitani su naveli kako je kosa vidljivo sjajnija i bujnija. Za optimalne rezultate preporuka je uzimati Hårkontroll Boost tijekom tri mjeseca.

Kako još njegovati kosu tijekom jesenskog perioda?

Kako kosa tijekom jeseni ne bi izgledala suho, potrebno ju je njegovati na ispravan način. Najbolje od proizvoda dobit ćete ako ih pravilno primjenjujete. Sendvič metoda pranja kose pokazala se efektnom.

Hårkontroll šampon za hidratizaciju i obnovu kose ne sadrži parabene i sulfate te njeguje i hidrira kosu uz miris kokosa.

Nakon šamponiranja kose, nanesite Hårkontroll masku za intenzivnu i dubinsku hidrataciju i držite je najmanje pet minuta na kosi. Idealno bi bilo kad bi je mogli držati na kosi sat vremena jer tad bi dobili najbolje rezultate.

Kad isperete masku, kako bi zatvorili kutikulu dlake, primijenite Hårkontroll regenerator za hidrataciju i zaštitu kose kako bi kosa bila mekša i snažnija.

Nova formulacija šampona i regeneratora, osim što je dobila novo ruho, obogaćena je mirisom kokosa.

Koristite Hårkontroll i ne dozvolite kosi da gubi na kvaliteti tijekom prijelaznog razdoblja godine.