Opadanje kose u stresnom razdoblju

Izgled kose u jesenskom periodu

Povratak s godišnjeg odmora prebaci nas u novi dinamičniji i sadržajniji ritam što je najčešće popraćeno stresom što utječe na vitalnost kose.

Kosa se iscrpila još tijekom ljeta od mora, bazena i sunca. Korijen kose izgubio je svoju kvalitetu, a duljina vrhova se stanjila ili posušila pa izgleda kao slama, a na njezin rast ili pojačano opadanje dodatno utječe ubrzan dnevni tempo koji je karakterističan za kraj godišnjih odmora i povratak na posao ili školu.

POSLJEDICE KOJIH NISMO SVJESNI

Ljetni vremenski uvjeti utječu na slabljenje kvalitete kose. Vrhovi ispucaju, korijen oslabi, naročito ako niste nosili šešir pa ste tjeme izlagali direktno suncu zbog čega ste možda primijetili crvenilo tjemena koje se nakon nekoliko dana od izlaganja suncu počelo ljuštiti. Ako je tjeme iziritirano, rast kose će biti otežan.

STILIZIRANJE KOSE LJETI 

Ako kosu stilizirate ljeti sušilom za kosu i kemikalijama iz boje za kosu pa čak i ako je pregrubo četkate, isto će izgubiti na kvaliteti.

 

Što utječe na opadanje kose?

Treba biti realan kad je broj otpalih vlasi u pitanju. Do 100 otpalih vlasi dnevno brojka je koja ne treba zabrinjavati. Također treba imati na umu kako je 85% korijena kose aktivno, tj. u periodu rasta zbog čega isto možete dobiti dojam kao da kosa sporije raste.

No ako primijetite nešto više kose na četki ili u kadi u usporedbi s periodom kad vam je kosa bila zdrava i vitalna, potrebno joj je pružiti više njege i pažnje kako bi ponovno izgledala zdravo i vitalno. Jedan čimbenik koji utječe na opadanje kose je bez sumnje stres. U jesenskom  periodu naše tijelo prolazi kroz stresno razdoblje jer se prebacuje iz mirnog perioda ljetovanja u poslovni ritam pun obaveza. Jedan od načina obrane je pojačano opadanje kose. Tijekom stresa tijelo ne funkcionira u nekom uobičajenom ritmu, nego pojačano i ubrzano pa je tako ispadanje vlasi uvećano.

UZROK OPADANJA

Osim sezonskog opadanja, opadanje može imati hormonalni uzrok. Period kad još kosa može pojačano ispadati je menopauza, trudnoća ili se pak može raditi o nasljednosti. Nedostatak vitamina i minerala, također može biti uzrok opadanja kose.

 

PROTIV OPADANJA I ZA OBNOVU POSTOJEĆE KOSE

Nažalost tijekom brzog tempa života, ne stignemo se hraniti kvalitetno što je važan doprinos zdravoj kosi. Ponekad se i trudimo zdravo jesti, no kosa je zadnji dio nas koji dobiva potrebne nutrijente. Iz tog razloga, preporučuje se u prehranu uvesti dodatak prehrani koji sadrži patentirani keratin.

Što je patentirani keratin?

Harkontroll Boost sadrži patentirani i klinički dokazan keratin Cynatine®HNS koji utječe na obnovu postojeće kose. Ovaj sastojak sprječava gubitak i lomljivost kose. Keratin Cynatine visoko je topiv ekstrakt keratina. On se veže za prirodni keratin u folikulu. Ovo je formula koja pridonosi zdravom rastu kose. A uz to utječe i na obnovu postojeće kose koja se dosta oštetila tijekom ljeta, što zbog sunca, što zbog mora i bazena.

Za idealne rezultate savjetuje se uzimanje Harkontroll Boost-a u periodu od tri mjeseca. Nakon uzimanja ovog dodatka prehrani kosa je bujnija, snažnija i sjajnija.

 

Održavanje zdrave i vitalne kose

Nakon primjene kure Harkontroll Boost-a kako bi zadržali zdravu i kvalitetnu kosu, preporučuje se uzimanje Harkontroll Original-a jer kao što smo već spomenuli prije, nutrijenti koje unosimo kroz hranu, zadnji dođu do kose pa ona više nema puno toga za iskoristiti.

Harkontroll Original sadrži kombinaciju bambusa i prosa koji su obogaćeni silicijevim dioksidom. Oni doprinose očuvanju kvalitete kose. Uz održavanje zdrave kose, doprinosi i čvrstoći i kvaliteti noktiju. Biotin, cink i selen stvaraju kvalitetne uvjete za zdrav izgled kose i noktiju.

 

Uvrstite u prehranu Harkontroll Boost i Harkontroll Original te osigurajte kosi zdrav i vitalan izgled i što manje se živcirajte.