Što od proizvoda za njegu kose ponijeti na put?

Jedva ste dočekali godišnji odmor i vrijeme da napokon odete u destinaciju gdje ćete odmoriti. S veseljem slažete putnu torbu. Planirate li što sve ponijeti sa sobom? Sjetite se i kose!

Kosa na odmoru uglavnom prolazi izazove kao što su toplina sunca, morska sol i klor iz bazena. Navedeni uvjeti isušuju kosu pa ona postaje suha i oštećena. Pomalo je nalik slami.

No nisu samo vanjski faktori zaslužni za suhu kosu. Tu je i prehrana koja se ljeti često temelji na brzinskoj hrani usput, nikome se ne kuha po vrućinama… pa naša kosa zbog nekvalitetne hrane gubi na vitalnosti.

Zašto tijekom ljeta koristiti Hårkontroll Boost?

Već je poznato kako kosa tijekom proljeća i jeseni više opada te se tada preporučuje konzumirati dodatne nutrijente kako bi kosa ostala zdrava i vitalna, no objasnit ćemo vam zašto se preporučuju dodatni nutrijenti kao što je Hårkontroll Boost i tijekom ljeta.

Kombinacija topline tijekom ljeta i hranjivih tvari idealni su uvjeti za keratin kose. Toplina i sunce povećavaju dotok krvi u kožu i vlasište jer se krvne žile šire kako bi oslobodile toplinu. Na taj način dodatna krv daje više kisika, hranjivih tvari i aminokiselina folikulama kose pa keratin iz Hårkontroll Boost-a ima idealne uvjete za djelovanje.

Hårkontroll Boost pomaže i pri obnovi postojećih vlasi te je stoga dobar suputnik u nesseru za godišnji odmor.

Koje proizvode koristiti za vanjsku njegu kose na godišnjem odmoru?

Zbog klora iz bazena, soli iz mora, prašine i smoga, ljeti kosu češće peremo. Uz sve te neugodne uvjete, i sama voda tijekom pranja isuši kosu.

Na put treba ponijeti šampon i regenerator za hidrataciju. Hårkontroll® šampon za hidrataciju i oporavak kose obnavlja mikrofloru vlasišta, sprječava suhoću iritaciju i svrbež vlasišta koje su učestale tijekom ljeta zbog znoja.

Kako suhoj kosi šampon nije dovoljna njega, na put bi trebalo ponijeti i Hårkontroll®  regenerator za hidrataciju i zaštitu kose koji zadržava i čuva vlagu te poboljšava elastičnost.

Šampon i regenerator mirišu po neodoljivom mirisu slatkog badema.

Dodatna njega uz šampon i regenerator koju preporučujemo nositi na put su: maska za intenzivnu i dubinsku hidrataciju te sprej za jačanje kose.

Masku za intenzivnu i dubinsku hidrataciju koristite najmanje jednom tjedno, no ako ste na ljetovanju i više puta. Preporuka je držati je na kosi najmanje pet minuta prije, nego je isperete, no što dulje je držite na kosi, dobit ćete bolje rezultate.

Sprej za jačanje i sjaj kose uštedjet će vam vrijeme kod njege kose jer isti ima efekt regeneratora, a ne ispire se pa ćete uštedjeti vrijeme koje biste utrošili na sušenje kose.

 

Što kosi treba na ljetovanju ?

 • šampon koji hidratizira kosu
 • regenerator koji štiti kosu
 • maska za intenzivnu i dubinsku hidrataciju
 • gumica za kosu od prirodnih materijala koja ne čupa kosu
 • šešir
 • ručnik ili turban za kosu
 • četka od prirodnih materijala

 

 

DODATNI SAVJETI

 • Prije plivanja zavežite kosu u punđu kako bi bila što manje u doticaju sa soli iz mora ili klorom iz bazena.
 • Nosite šešir ili širu traku za kosu kako Vam tjeme ne bi izgorjelo.
 • Ako se vaši omiljeni proizvodi za njegu kose nalaze u prevelikoj ambalaži koja bi vam mogla zauzeti previše mjesta u putnoj torbi, nabavite ambalažu za putovanje pa prelijte svoje omiljene proizvode za njegu kose u manju ambalažu koja vam neće zauzimati previše prostora.
 • Ako ste smočili kosu tijekom plivanja u moru ili bazenu, isperite je odmah nakon izlaska s plivanja kako se sol ili klor ne bi zadržavali u kosi te je tako oštetili.
 • Kad nanosite masku za kosu, probajte je držati na kosi što dulje vrijeme, ako je moguće sat vremena kako bi vam ista pružila najbolje.

 

 

Svladajte izazov njege kose tijekom godišnjeg odmora uz Hårkontroll.