Duga kosa tijekom ljeta

SVAKODNEVICA DUGE KOSE

Duga kosa je mnogim ženama zaštitni znak .Kako bi ostala zdrava i njegovana zahtjeva vrijeme i brigu tijekom cijele godine.

Vrhovi duge kose skloni su pucanju i rascvjetavanju stoga joj je potrebno više njege u usporedbi s kraćom kosom. To uključuje pranje, češljanje i stiliziranje.

ODRŽAVANJE DUGE KOSE TIJEKOM GODINE

Pitanje koje si često postavljaju žene s dugom kosom je :”Koliko često treba prati dugu kosu?” U prosjeku dva puta tijekom tjedna, no ako se masti onda češće.

Ne prolazite rukom kroz dugu kosu bez potrebe jer ćete je tako zamastiti. Redovito mijenjajte jastučnice i ako ste u mogućnosti probajte birati jastučnicu od svile koja je vrlo pogodna za tanku kosu sklonu petljanju.

U prehranu uvrstite raznovrsne namirnice koje će pridonijeti zdravoj kosi, a ako se ne stignete zdravo hraniti, preporučujemo dodatak prehrani s patentiranim sastojkom Cynatine® HNS-om koji djeluje na smanjenje gubitka kose te na oporavak oštećene kose. Hårkontroll Boost pružit će vašoj kosi sve potrebne nutrijente potrebne za zdrav rast i lijep izgled.

Nakon perioda uzimanja Hårkontroll Boost-a, preporuka je uzimati Hårkontroll Original koji pridonosi jačanju kose i noktiju.

Hårkontroll Boost tijekom ljeta

Hårkontroll Boost preporučuje se uzimati i tijekom ljeta jer toplina i nutritivni sastojci idealna su kombinacija za keratin. Tada toplina i sunce pojačavaju prokrvljenost kože i vlasišta dok se krvne žile šire kako bi oslobodile toplinu. Dodatna krv osigurava više kisika, prehrane i aminokiselina u folikule dlake pa na taj način ona brže raste.

NJEGA KOSE IZVANA TIJEKOM LJETA

Prilikom izlaganja duge kose na suncu, potrebno ju je zaštiti od UV zraka. Nosite šešire, vežite kosu gumicama od prirodnih materijala, češljajte je sa što širokim zupcima kako je ne biste oštetili. Prilikom sušenja ručnikom, kosu ne trljajte, nego je tapkajte ručnikom kako bi ocijedili višak vode.

 

Pranje kose tijekom ljeta

Kad izađete iz mora ili bazena, operite  kosu vodom kako biste isprali morsku sol ili klor iz bazena.

Kad se vratite s kupanja  primijenite sendvič metodu pranja kose koja podrazumijeva slijedeći redoslijed korištenja proizvoda: šampon, maska pa regenerator.

Hårkontroll šampon hidratizirat će i pridonijeti obnovi kose. Nakon toga nanesite Hårkontroll masku za kosu koja će intenzivno i dubinski hidratizirati te revitalizirati kosu. Pranje završite s Hårkontroll regeneratorom koji će hidratizirati i omekšati kosu.

Hidrataciju i sjaj možete održavati i uz pomoć Hårkontroll spreja za hidrataciju, sjaj i jačanje kose. Sprej je praktičan jer se ne ispire.

Svi navedeni proizvodi ne sadrže silikone, parabene i SLS.

Neka vaša kosa zablista uz Hårkontroll liniju.