Priprema kose za ljeto

Ljeto je sve bliže, a samim time i vrijeme kad razmišljamo o godišnjim odmorima, plaži, suncu i moru. Dolaskom toplijeg vremena slijede pripreme vlastitog organizma za izlaganje suncu. Osim zaštite kože, jednako tako ne smijemo zaboraviti na brigu o kosi koja ljeti zahtjeva posebnu njegu.

 Kosa će tijekom ljeta biti izložena takozvanim „vanjskim agresorima“ – sol, vjetar, sunce. Kosa će to sve puno teže podnijeti ako bude suha i dehidrirana!

Uz kemijski tretiranu kosu, posebice je neophodno i dugujete svojoj kosi da na pravilan način brinete o njoj. Figaro i peglu bilo bi bolje zamijeniti fenom i četkom uz obaveznu upotrebu spreja za zaštitu.

 

Hårkontroll -švedski koncept za zdravu i lijepu kosu učinit će vašu kosu snažnom, sjajnom, mekanom na dodir i zaštićenom od štetnih vanjskih čimbenika. Vaša kosa će biti zdrava i spremna za ljeto!

Iz cjelokupne linije proizvoda ljeti stavljamo naglasak na Hårkontroll masku i sprej koji će uz redovnu rutinu sa šamponom i regeneratorom pružiti zaštitu i nahranjenost kakvu naša kosa uz more, sol i visoke temperature zaslužuje.

Hårkontroll šampon za hidrataciju i oporavak kose intenzivno njeguje sve tipove kose! Šampon će otvoriti kutikulu vlasi čime će omogućiti apsorpciju vlage iz Hårkontroll maske čija je uloga intenzivna i dubinska regeneracija.

 

Hårkontroll MASKA neizostavan je dio za ljetnu njegu beživotne, neukrotive kose.
Sastojci poput ricinusovog ulja vraćaju vlagu, sjaj i hidrataciju kosi.
Jedan od sastojaka je i alantoin koji umiruje nadraženo vlasište. Maska se može nanositi na vlasište i potom isprati, bez da ostavlja ljepljivi trag na kosi.

Kako bi maska imala maksimalni učinak, ključni korak je primjena Hårkontroll regeneratora nakon maske. Sastojci u regeneratoru zadržat će vlagu što nam je cilj, spriječit će suhoću, svrbež i iritaciju vlasišta, a kosi će dati punoću i sjaj kakav zaslužuje.

Osim linije proizvoda za pranje kose, tu je i Hårkontroll SPREJ koji će biti idealni dodatak za vašu ljetnu torbicu gdje god krenuli.

Zaštitit će kosu prije izlaganja suncu, ali i tijekom samog izlaganja te ujedno lijepo oblikovati frizuru. Sprej se može poprskati na kosu prosušenu ručnikom ili na suhu kosu tijekom dana.

Sadrži ricinusovo ulje koje će stimulirati folikul kose i pospješivati rast. Arganovo ulje i pantenol davat će vlažnost kosi, a kolagen će je osnažiti i povećati njenu elastičnost.

 

Uz Hårkontroll, zdrava i njegovana kosa s nestrpljenjem čeka ljeto. 

 

 

Napisala: Petra Trojić, mag. nutr., stručni suradnik Ro.Ra Natura.