Intenzivna njega i oporavak kose

Zima je napokon iza nas, a oštećena i suha kosa je i dalje tu. Period proljeća je vrlo bitan za regeneraciju kose kako bi u ljeto ušetali sa zdravom i očaravajućom kosom.
Zbog čega nam je potreban oporavak kose?
Bilo da imate ravnu ili valovitu kosu, sigurno vam uređaji za ravnanje ili uvijanje kose nisu strani. Svaki od ovih uređaja, na ovaj ili onaj način oštećuje vašu kosu. Kosu možete oštetiti i na mnoge druge načine koji ne podrazumijevaju samo uporabu uređaja za stiliziranje. Neki od najčešćih uzroka su prečesto pranje, bojanje kose, upotreba blajha, prečesto vezivanje kose…

Oporavak kose
Totalni oporavak kose počinje s dubinskom hidratacijom, koja se naročito preporučuje u zimsko doba ili po završetku kad se mnogima kosa najviše mrsi, lomi, ostaje bez sjaja i djeluje isušeno i beživotno.
Stoga je neophodno da se u ovom periodu koriste preparati za njegu kose, koji su kreirani tako da je dubinski hrane, oporave i vrate joj sjaj.

Kada je u pitanju njega kose izvana, ne morate nužno isključivati proizvode, štoviše poželjno je koristiti cijelu rutinu paralelno. Među tim preparatima za oporavak, najbitniji su Hårkontroll šampon, regenerator i maska za kosu. Ovo je dobitna kombinacija koja će savršeno zamijeniti dubinske tretmane hidratacije u frizerskom salonu.

Hårkontroll šampon je hidratizirajući i obnavljajući šampon s prekrasnim mirisom slatkog badema koji intenzivno njeguje sve tipove kose i potiče mikrocirkulaciju vlasišta. Ksilitol i laktitol uravnotežuju i obnavljaju, dok alantoin štiti kosu. Ricinusovo ulje djeluje stimulirajuće, a pantenol provitamin B5 jača kosu i pomaže joj vratiti prirodnu mekoću i sjaj.
Hårkontroll maska jest obnavljajuća maska koja će potencirati mekoću i bujnost. Dubinski će nahraniti vašu kosu, olakšati stiliziranje, bez efekta lijepljenja kose.
Ključni korak je korištenje Hårkontroll hidratizirajućeg regeneratora nakon maske koji će omogućiti da svi aktivni sastojci iz maske ostanu unutar kutikule kose.

Važno je naglasiti da svi ovi proizvodi ne sadrže silikone, parabene i SLS.
U danima kada je vaša kosa beživotna i neposlušna, pri ruci imajte i Hårkontroll sprej za jačanje kose koji štiti i hidratizira kosu. „Bad hair“ dani su sada prošlost.


Savjesna i redovna primjena proizvoda rezultirat će prekrasnom kosom koja će sigurno pozitivno utjecati i na vaše samopouzdanje. I zato, pokažite svijetu zdravu i lijepu kosu!
Sve proizvode i njihove sastave možete pogledati na: https://harkontroll.hr/  

Harkontroll

Napisala: mag.nutr. Karla Tomljanović