Zaustavite proljetno opadanje kose

Jeste li primijetili jače opadanje kose dolaskom toplijih dana?

Baš kao što drveće odbacuje svoje lišće u jesen kako bi se pripremilo za zimu, tako i naša kosa, također, reagira na promjenu godišnjih doba. Ta prijelazna razdoblja uključuju jesen i proljeće.

U prosjeku je normalno izgubiti 50 do 100 dlaka dnevno. Ukoliko se ovaj broj poveća, brzo ćete primijetiti na svojoj kosi da se prorijedila. Ako trenutni period života uključuje dodatni stres, uzimanje određenih lijekova, nepravilan bioritam spavanja ili se ne vodi računa o prehrani, sve su to faktori koji dodatno mogu utjecati na pojačano opadanje kose u određenom trenutku.

 

 

Kako ublažiti ispadanje kose?

Ono što većina stručnjaka stavlja na prvo mjesto je korištenje šampona bez sulfata, silikona i parabena. Uz masažu vlasišta, takvi šamponi potaknut će dodatno cirkulaciju. Navedene tvari se inače talože na vlasištu i tako smanjuju cirkulaciju.

Osim šampona bez sulfata, silikona i parabena, poželjno je pronaći proizvode sa specifičnim sastojcima koji će doprinijeti zdravlju vaše kose.

Ksilitol i laktitol, kao jedni od tih sastojaka dubinski obnavljaju mikrofloru vlasišta. Alantoin smiruje nadraženo vlasište, a valja istaknuti i pantenol kao molekulu koja ujedno zadržava vlagu, jača kosu i pomaže joj vratiti prirodnu mekoću i sjaj.

Hårkontroll® ima recept za borbu protiv proljetnog opadanja kose!

Odličan izbor ovakvih sastojaka pronaći ćete u Hårkontroll liniji proizvoda za kosu iza kojih stoje snažna klinička ispitivanja. Njihovom primjenom iznutra i izvana, redovitim tretmanom možete doći do lijepe i snažne kose.

Hårkontroll šampon i regenerator sadrže ksilitol, laktitol, alantoin i pantenol provitamin B5. Kad vam je kosa suha, bojana, umorna potrebna joj je njega. Tretirajte ju najmanje jednom tjedno Hårkontroll maskom za intenzivnu i dubinsku hidrataciju. Tu je i sprej za jačanje kose koji svojoj jedinstvenoj formuli uz ricinusovo i arganovo ulje lijepo oblikuje frizuru svaki dan.

Njega iznutra uključuje Hårkontroll Boost i Hårkontroll Original.

Hårkontroll Boost sadrži patentirani i klinički dokazano djelotvorni keratin Cynatine® HNS koji ima sposobnost oporavka oštećene kose te djeluje na smanjenje gubitka kose. Keratin dolazi u kombinaciji s biotinom i cinkom, koji pomažu kosi da zadrži svoja prirodna svojstva te bakrom, koji pridonosi očuvanju prirodnog pigmenta kose.

Bitno je naglasiti da nakon korištenja Hårkontroll Boost proizvoda kroz period od tri mjeseca, treba nastaviti uzimati Harkontroll Original koji kao dodatak prehrani sadrži brojne nutrijente, kombinaciju prosa i bambusa obogaćenih silicijevim dioksidom kako bi doprinijeli dugotrajnom održavanju i očuvanju kvalitete kose.

 

Napisala: mag.nutr. Petra Trojić