Oporavak kose i jesenski period zaštite kose

Mnoge žene nakon ljetnog perioda muku muče s ispucanim vrhovima, te oslabljenom kosom nakon godišnjeg odmora.

Koliko god da vremena posvećujemo kosi, ona je i dalje beživotna i suha.

Kao da to nije dovoljno, a dolazi i jesenski period. Period kada nam kosa opada više nego inače.


Je li jesensko opadanje kose razlog za zabrinutost?

Razni su čimbenici koji mogu utjecati na opadanje kose, poput stresa, korištenja lijekova, nedovoljnog unosa vitamina i minerala, te cikličnog opadanja. No, ciklično opadanje kose nije razlog za zabrinutost.

Sezonsko opadanje kose (ciklično) je potpuno normalna pojava. U svakom trenutku 90% vlasi je u fazi rasta, dok je ostatak kose u fazi mirovanja/opadanja.

U jesenskom periodu kosa opada kako bi se vlasište obnovilo. Posljedica je ljetnog pojačanog rasta kose, kada kosa pojačano raste kako bi se zaštitila od štetnih UV zraka.

 

Primjećujete li pojačano opadanje kose u jesenskom periodu?

Što učiniti?

Kosa crpi snagu iz krvožilnog sustava, stoga je vrlo važno da djelujemo iznutra. Prvo moramo obratiti pažnju na dovoljan unos vitamina i minerala kroz prehranu, a potom i kroz dodatke prehrani. Važno je pomno odabrati dodatak prehrani sa značajnim rezultatima.

 

Härkontroll je švedski brend koji je proveo klinička istraživanja, te napravio spoj vitamina i minerala s patentiranim keratin Cynatine HNS-om za sprječavanje prekomjernog gubitka kose.

Ukoliko već duže vrijeme vodite borbu s opadanjem kose, vrijedilo bi napraviti kuru u trajanju od 3 mjeseca s Härkontroll Boost tabletama, kako bi spriječili nekontrolirani gubitak kose.

Kako bi terapija bila komplementarna, te kako biste postigli cilj i sprječili opadanje kose preporučujemo Vam…

Härkontroll šampon prožet mirisom bademovog ulja, koji intenzivno obnavlja, hidratizira i vraća sjaj Vašoj kosi. Obzirom da potiče mikrocirkulaciju vlasišta, spriječit će dodatno opadanje kose.

Uz Härkontroll šampon, možete korisiti i Härkontroll regenerator.

Härkontroll regenerator, koji je kao i cijela linija bez SLS-a, parabena. Namijenjen je i za osjetljiva i nadražena vlasišta.

Härkontroll Šampon i Regenerator su prva pomoć u periodu nakon ljetnog oštećenja kosa. Čuvat će vlagu, hidratizirati i obnavljati beživotnu kosu bez sjaja.

Napisala: Mateja Rožić, stručni suradnik Ro.Ra. Natura

Za sva individualna pitanja i savjete, možete nam se obratiti putem Facebooka Harkontroll hr ili Instagrama harkontroll_hr.

Slike preuzete s www.canva.com