Priprema kose za zimu

Zima je godišnje doba koje mnogi poistovjećuju s Božićem i zimskim radostima. Od svjetlucavih lampica koje nas okružuju do prekrasnih ukrasa koji popunjavaju naše domove – sve su to koraci kojima se već sada polako počinjemo pripremati za najradosnije doba godine.

No što je s našom kosom? Kako nju pripremiti i pravilno njegovati?

Vjerojatno ste primijetili da je tijekom zime naša kosa sklona isušivanju i opadanju. Sporije raste, lako se lomi, suha je i bez sjaja. Sve su to posljedice raznih vanjskih čimbenika koji uključuju:

  • Niske temperature
  • Hladan zrak i vjetar
  • Promjenu vremena i manjak svjetlosti
  • Boravak u zatvorenim prostorima
  • Suh zrak uzrokovan grijanjem
  • Kape, šalovi, kaputi koji dovode do zapetljanosti i elektriciteta

Slika preuzeta s https://www.reshot.com/

Zbog svega navedenog, zimi je potrebno posebnu pažnju pridati svojoj kosi kako bi je zaštitili i održali zdravom, sjajnom i voluminoznom.

Kako zaštiti svoju kosu?

Prvi korak je odabir kvalitetnog šampona i regeneratora kako bi na pravilan način njegovali svoju koju izvana.

Hårkontroll šampon intenzivno će obnoviti i hidratizirati vašu kosu te joj vratiti izgubljeni sjaj. Ovaj proizvod potiče mikrocirkulaciju vlasišta te će na taj način spriječit će dodatno opadanje kose. Prožet je mirisom bademovog ulja te će se savršeno uklopiti u vašu rutinu.

Uz Härkontroll šampon, koristite i Hårkontroll regenerator koji je idealan za njegu osjetljivih i nadraženih vlasišta. Baš kao i cijela Hårkontroll linija, ne sadrži SLS ni parabene.

Kako bi dodatno zaštitili kosu od štetnih vanjskih čimbenika, tu je i Hårkontroll sprej za jačanje kose, regenerator bez ispiranja koji regulira neposlušnu i beživotnu kosu bez sjaja. On će biti vaš idealan saveznik u borbi protiv svih vremenskih uvjeta te će očuvati vašu kosu prilikom upotrebe uređaja za sušenje i ravnanje kose.

Intenzivna njega kose uključuje i njegu iznutra!

Hårkontroll original je dodatak prehrani koji je posebno razvijen kako bi osigurao ključne nutrijente za zdravlje vaše kose, ali i noktiju. U jednom proizvodu sadržana je dnevna doza nutritivnih sastojaka koji će vašoj kosi dati snagu i sjaj i činiti je snažnom iznutra.

Ukoliko već duže vrijeme vodite borbu s opadanjem kose, preporučujemo napraviti kuru u trajanju od 3 mjeseca s Härkontroll Boost, tabletama koje će pomoći u sprječavanju nekontroliranog gubitka kose.

Slika preuzeta s https://www.reshot.com/

 

Dočekajte zimu spremni uz Härkontroll!

 

Napisala: Matea Paić-Karega, mag.nutr., stručni suradnik Ro.Ra. Natura.

Za sva individualna pitanja i savjete, možete nam se obratiti putem Facebooka Harkontroll hr ili Instagrama harkontroll_hr.