Zaštita kose tijekom ljeta

Najiščekivanije i najbezbrižnije razdoblje u godini nam je u tijeku. Neki su započeli koristiti svoje godišnje odmore, a poneki se tek spremaju i još planiraju što će posjetiti ovoga ljeta.

Tijekom ljeta smo opušteniji, ne trudimo se da nam svaki dan kosa izgleda kao da smo izašli iz salona. Ne tretiramo je peglom, figarom, nije nam svaki pramen na svome mjestu. I to je u redu.

No izgleda li nam kosa zdravo tijekom ljeta?

Često začujemo komentare: “kosa mi izgleda kao slama”, “napuhnuta je od vlage”, “užasno se petlja”, “neukrotiva je” i sl.

Obzirom da na godišnjem odmoru odbacujemo figaro i peglu, zašto bismo odbacili i zdrav i njegovan izgled kose?

Zašto ne bismo spriječili dodatno isušivanje, uništavanje vlasi?!

Švedski brend Hårkontroll dugi niz godina posvećuje pažnju pomnom odabiru najboljih sastojaka za njegu i zaštitu kose. Tijekom ljeta sunce i vjetar imaju i negativnih posljedica na našu kožu, moramo uzeti u obzir takvo djelovanje i na našu kosu.

Na godišnjem odmoru nastojimo se riješiti svih „moranja“, svih obaveza, te pokušavamo odmoriti svoje tijelo i um.

Kako bismo Vam olakšali razmišljanja o odabiru proizvoda kojima ćemo štititi kosu, ističemo one koji su neophodni u zaštiti od sunca i mora.

Hårkontroll ORIGINAL – su zapravo ključni nutrijenti, odnosno vitamini i minerali koji doprinose zdravlju kose i noktiju. Jedan od glavnih sastojaka je L- cistein koji je bogat sumporom, te je važan dio kolagena, a prisutan je u velikoj količini u kosi i vezivnom tkivu.
Harkontroll original štiti će kosu, ojačavat će nokte.

 

Hårkontroll MASKA– Neizostavna je za ljetnu njegu beživotne, neukrotive kose. Sastojci poput ricinusovog ulja vraćaju vlagu, sjaj i hidrataciju kosi. Jedan od sastojaka je i alantoin koji umiruje nadraženo vlasište. Maska se može nanositi na vlasište i potom isprati, bez da ostavlja ljepljivi trag na kosi.

 

Hårkontroll SPREJ idealan je za ljetnu torbicu, te za zaštitu kose prilikom izlaganja suncu, a ne samo prije izlaganja suncu.
Sprej se može poprskati na kosu prosušenu ručnikom ili na suhu kosu tijekom dana.

Svakim potiskom aplicirat ćemo ricinusovo ulje koje će stimulirati folikul kose i pospješivati rast. Arganovo ulje i pantenol koji će davati vlažnost kosi.

Kolagen, koji će osnaživati i povećavati elastičnost kose.

 

Tijekom srpnja sve proizvode potražite na 20% putem web shopa www.harkontroll.hr.

Napisala: Mateja Rožić, stručni suradnik Ro.Ra. Natura

Za sva individualna pitanja i savjete, možete nam se obratiti putem Facebooka Harkontroll hr ili Instagrama harkontroll_hr.

Slike preuzete s www.canva.com