Zaustavite proljetno opadanje kose!

Stiglo nam je proljeće!

Nakon hladne zime, napokon možemo početi uživati u prvim zrakama sunca, diviti se šarenim pupoljcima, sve više vremena provoditi na otvorenom.
Priroda se budi, a budimo se i mi.
I zato je vrijeme da raspustite svoju kosu i počnete uživati!

No, moguće je da ćete pritom primijetiti da se Vaša kosa stanjila, da se prorijedila, a broj vlasi koje prilikom češljanja ostaju na četki sve je veći.

Ima li razloga za zabrinutost?

Mnogi čimbenici poput stresa, korištenja lijekova, nedovoljnog unosa vitamina i minerala mogu utjecati na opadanje, no ako se oni isključe, vjerojatno se radi o cikličnom opadanju kose.


Slika preuzeta s https://unsplash.com/

Riječ je o normalnoj pojavi, odnosno sezonskom opadanju kose koje je uobičajeno za prijelazna razdoblja iz jednog godišnjeg doba u drugo. Ovu pojavu najčešće vežemo za periode proljeća i jeseni, a u govoru se često za opisivanje ovog stanja zna čuti i izraz „linjanje“.

I dok Vas ovakvo stanje ne bi trebalo previše zabrinuti, ipak je poželjno reagirati i pomoći svojoj kosi kada je najpotrebnije kako bi ublažili ispadanje kose.

Što učiniti?

Ono što većina stručnjaka savjetuje je njegovanje kose šamponima bez sulfata, silikona i parabena. Takvi šamponi poboljšat će cirkulaciju vlasišta budući da se upravo navedene tvari talože na vlasištu i uzrokuju lošiju cirkulaciju. Rezultat je sporiji rast kose, a dolazi i do pojačanog opadanja vlasi.

Uz izbjegavanje sulfata, silikona i parabena, poželjno je pronaći i proizvode koji sadrže specifične sastojke koji će doprinijeti zdravlju naše kose.
Neki od takvih sastojaka su ksilitol i laktitol koji dubinski obnavljaju mikrofloru vlasišta i na taj način ga uravnotežuju. Tu je i alantoin koji štiti kosu i smiruje nadraženo vlasište, a ne treba zaboraviti ni na pantenol– potentnu molekulu koja zadržava i čuva vlagu, jača kosu i pomaže joj vratiti prirodnu mekoću i sjaj.


Slika preuzeta s https://unsplash.com/

Uz navedenu njegu izvana, potrebno je osigurati i dovoljan unos nutrijenata kojima ćete pomoći vašoj kosi iznutra, prvenstveno korijenu kose koji crpi svoju hranu iz krvožilnog sustava.

Hårkontroll® ima recept za borbu protiv proljetnog opadanja kose!

Za njegu izvana odaberite kombinaciju Hårkontroll® šampona i Hårkontroll® regeneratora.
Hårkontroll® proizvodi ne sadrže parabene, sulfate ni silikone, a iza proizvoda stoje klinička ispitivanja te možete biti sigurni da svojoj kosi pružate ono najbolje.

Hårkontroll® šampon je hidratizirajući i obnavljajući šampon koji intenzivno njeguje sve tipove kose. Sadrži ksilitol i laktitol, alantoin, ricinusovo ulje te pantenol, kombinaciju koja garantira najbolje rezultate za Vašu kosu. Hårkontroll® šampon osigurava punoću i sjaj, čini kosu jačom te hidratizira i sudjeluje u oporavku vlasi kose. Također, štiti i umiruje nadraženo vlasište i potiče mikrocirkulaciju vlasišta. Svježi miris slatkog badema dominira šamponom.

Sličnog sastava je i Hårkontroll® regenerator, hidratizirajući i zaštitni regenerator koji intenzivno hidratizira i čini kosu mekšom, sjajnijom te osigurava njenu zaštitu. Hårkontroll® regenerator potrebno je nanijeti na kosu nakon šamponiranja, ostaviti minutu da djeluje te isprati vodom.

Za njegu iznutra, idealan odabir je Hårkontroll® Boost, dokazano djelotvoran dodatak prehrani koji sadrži sve potrebne nutrijente koji će nahraniti korijen Vaše kose.
Hårkontroll Boost sadrži patentirani i klinički dokazano djelotvorni keratin Cynatine® HNS koji ima sposobnost oporavka oštećene kose te djeluje na smanjenje gubitka kose. Keratin dolazi u kombinaciji s biotinom i cinkom, koji pomažu kosi da zadrži svoja prirodna svojstva te bakrom, koji pridonosi očuvanju prirodnog pigmenta kose.

Hårkontroll®, vaš saveznik u borbi protiv opadanja kose!


Slika preuzeta s https://unsplash.com/

 

Napisala: Matea Paić-Karega, mag.nutr., stručni suradnik Ro.Ra. Natura.

Za sva individualna pitanja i savjete, možete nam se obratiti putem Facebooka Harkontroll hr ili Instagrama harkontroll_hr.