Njega kose tijekom ljeta

Kosa i vremenski uvjeti

Njega kose ljeti zahtijeva poseban režim. Morska sol i klor u kombinaciji sa suncem i vjetrom nisu blagonakloni prema našoj kosi pa njega ljeti znači možda i malo više truda nego u ostatku godine. Ako još uz to koristimo uređaje za ravnanje ili kovrčanje kose, naša kosa će patiti.
Prilikom izlaganja kose suncu, potrebno ju je zaštiti od UV zraka.

Savjeti za kosu tijekom ljeta

Nosite šešire, vežite kosu gumicama od prirodnih materijala, češljajte je četkama sa što širokim zupcima kako je ne biste oštetili. Prilikom sušenja ručnikom, kosu ne trljajte, nego je tapkajte ručnikom kako bi ocijedili višak vode.


Kad izađete iz mora ili bazena, najbolje bi bilo isprati kosu odmah vodom kako biste isprali morsku sol ili klor iz bazena. Zatim, kad se vratite s kupanja primijenite sendvič metodu pranja kose koja podrazumijeva sljedeći redoslijed korištenja proizvoda: šampon, maska pa regenerator.

Hårkontroll šampon hidratizirat će i pridonijeti obnovi kose. Nakon toga nanesite Hårkontroll masku za kosu koja će intenzivno i dubinski hidratizirati te revitalizirati kosu. Kako bi maska imala maksimalni učinak, ključni korak je primjena Hårkontroll regeneratora nakon maske. Sastojci u regeneratoru zadržat će vlagu što nam je cilj, spriječit će suhoću, svrbež i iritaciju vlasišta, a kosi će dati punoću i sjaj kakav zaslužuje.

U ostale dane kada nije na dnevnom redu pranje kose, hidrataciju i sjaj možete održavati i uz pomoć Hårkontroll spreja za hidrataciju, sjaj i jačanje kose. Zaštitit će kosu prije izlaganja suncu, ali i tijekom samog izlaganja te ujedno lijepo oblikovati frizuru. Sprej se može poprskati na kosu prosušenu ručnikom ili na suhu kosu tijekom dana. Sadrži ricinusovo ulje koje će stimulirati folikul kose i pospješivati rast. Arganovo ulje i pantenol davat će vlažnost kosi, a kolagen će je osnažiti i povećati njenu elastičnost.

Svi navedeni proizvodi ne sadrže silikone, parabene i SLS.

Njegujte kosu i pružite joj najbolji tretman uz Harkontroll proizvode.

 

Napisala: Karla Tomljanović, mag. nutr.

Slike preuzete s: https://www.freepik.com/